TinisarokHasznos információk a látás és a szem egészségének megóvásához tinédzsereknek

Mondta már neked valaha valaki, hogy a szemed tiszta édesanyád? Vagy édesapád? Vagy a nagymama? Nos, ez nem igaz, még ha ugyanolyannak látszik is. Húszas éveid elejéig a szemed és a látásod teljesen más dolgokat igényelnek, mint az idősebbeké.

Itt most találsz néhány hasznos információt a megfelelő szemüvegekről és a szemnek fontos helyes táplálkozásról.

Szemüveg

Ha ronda, hajlamos vagy elfeledkezni a viseléséről. Tudod, hogy jobb lenne valami jól kinéző keretet szerezni, de nem tudod honnan. Mi szívesen segítünk, hogy a számodra legmegfelelőbb keretet megtaláld.

Napszemüveg

Életed első húsz évében a szemed sokkal több káros sugárzást enged be, mint az idősebbek szeme. Az ultraibolya fény a főbűnös; elsőszámú forrásai a közvetlen napfény, a visszavert fények (elsősorban hóról, vízről, homokról), és a szolárium barnító lámpái. Keresd meg a neked legjobb, leghatásosabb napszemüveget. Ebben is tudunk Neked segíteni.

Kontaktlencse

Te kontaktlencsét szeretnél, de anya meg apa aggódik? Rengeteg szülő tiltakozik az ellen, hogy gyermeke kontaktlencsét hordjon, de ez a rész segít meggyőzni őket. Például a kontaktlencsék esetleg lassíthatják a rövidlátás növekedését tinédzserkorban. És az, hogy rumli van a szobádban, nem jelenti, hogy a lencsédet sem fogod takarítani. Találd meg a számodra legmegfelelőbb kontaktlencsét, főleg ha sportolsz, ha sűrű az órarended.

Sportviselet

A 25 éven aluliaknak van a legtöbb sport közben szerzett szemsérülése. A szemsérülések teljes számának ez kb. 70%-a. Rengeteg védőfelszerelés kapható, például maszkok, motorosszemüvegek. Ezek tényleg megvédik a szemedet; rendkívül hatásosak. Nézz utána, mi lenne a neked megfelelő sportviselet. A védőeszközök kombinálhatók kontaktlencseviseléssel is. A sportolás egyébként a szem számára is egészséges, javítja a vérkeringését, ami a látóideg működéséhez fontos.

Mi nem jó a szemnek?

Sok károsító tényező mellett a legrosszabb a dohányzás. A szemedben csak hajszálerek vannak, amiket a nikotin szűkít. A vérkeringésbe kerülő égéstermékek az oxigént kiszorítva jutnak a szemedbe. A látóideg működését ezzel lerontja, látásromlást okozva.

 

Még ha úgy érzed is, hogy jó a látásod, akkor is vizsgáltasd meg a szemedet rendszeresen. Évente legalább egyszer menj optikushoz, vagy szemorvoshoz!

Jelentkezz be szemvizsgálatra most!


06-22-262-051

 

bicske@szempontoptika.huVissza a főoldalra