Sokat dolgozik számítógépen?Mára elárasztottak bennünket a számítógépek. Egyre többen dolgozunk vele, és egyre többeknek van különféle panasza. Az optika szakmában a legtöbb panaszt a monitor hosszantartó figyelése miatt kialakuló tünetek okozzák.
 

Milyen panaszokat okoz a monitor?

- fáradtságérzés

- szemégés

- homályos látás

- szempirosodás

 

A fáradtságérzés oka, hogy a szem huzamosabban egy irányba és csak közelre tekint. Másik probléma, hogy monitornézés közben kevesebbet pislogunk, mint máskor. Az átlag pislogás percenként 22 körül van, a monitor előtt ez csak 7 körüli érték. A könny elpárolog a szemből a kötőhártya és a szaruhártya kiszárad, a szem érzékennyé válik, fertőzéseknek kevésbé áll ellen, vérbő lesz.

 

Rosszabb a helyzet, ha a szemnek valamilyen optikai hibája van, és nincs korrigálva szemüveggel, vagy kontaktlencsével. Sokan úgy vélik, hogy mivel közelre nem látnak rosszul, nem kell a számítógépes munkához viselniük a szemüveget. A kétszemes együttlátás egyensúlya felborul a szemüveg nélkül, és bár időlegesen kényelmesebb lehet a látás, de hosszú távon sokkal több problémát okoz. Tehát azt ajánljuk a rövidlátóknak is, hogy a monitorhoz is használják szemüvegüket.
 
Különféle védőszemüvegeket is be lehet szerezni különleges bevonatokkal, melyeket a munka körülményeit figyelembe véve a szemorvos vagy optikus ajánl.
 

Jelentkezzen be szemvizsgálatra most!


06-22-262-051

 

bicske@szempontoptika.huVissza a főoldalra