Nem látja a TV-t?



A 6 dioptriánál kisebb fokú rövidlátás gyakori optikai eltérés. Ha a rövidlátás foka meghaladja a 6 dioptriát, akkor nagyfokú rövidlátásról beszélünk.
 

Az esetek többségében a rövidlátás foka stabilizálódik

(ekkor az optikai hiba még szemüveggel jól korrigálható), de egyes helyzetekben a folyamat nem áll meg a fiatal felnőttkorban, hanem tovább fokozódik. Ezt a helyzetet progresszív myopiának nevezzük (egyre nagyobb dioptriájú szemüveg szükséges). A folyamat előrehaladtával nemcsak a myopia foka nő, hanem a szemfenéken előforduló kóros folyamatok megjelenési esélye is fokozódik. Ilyenkor a szemüveg már nem segít.

Előrehaladott esetekben a beteg nem ismer fel arcokat, nem tud olvasni, nem tud TV-t nézni. Bizonytalanná válik a mindennapi közlekedés.

Az időben elkezdett kezeléssel

a folyamat az esetek jelentős részében megállítható, az új – egyelőre kutatási fázisban levő gyógyszerrel – a korai fázisban elkezdett kezelések esetén akár a jó látás is visszaadható.

Mindezek miatt az önvizsgálat, a panaszok jelentkezése esetén mielőbbi szakorvosi vizsgálat illetve a rendszeres fájdalommentes szűrővizsgálat fontossága minden betegség, így a rövidlátás esetén is kiemelkedő fontosságú.
 

(forrás: www.semmelweis.hu)

 

Jelentkezzen be szemvizsgálatra most!


06-22-262-051

 

bicske@szempontoptika.hu



Vissza a főoldalra